Bara för protokollet…

Christian Bale i American Psycho.

Än så länge bara ett obekräftat rykte, men flera sajter rapporterar att Christian Bale skrivit på för att medverka i Terminator 4.

Jag borde kanske vara lite upphetsad över det, men det är jag inte. Det är lite för mycket gamla återupplivade filmfranchises nu. Rocky. Rambo. Die Hard. Indiana Jones. Och så Terminator, då.

Jag gillar Christian Bale, och jag gillar Terminator – i alla fall de två första filmerna. Ni vet, med Arnold. Trean hade en del maffiga actionsekvenser men gjorde inte så mycket för mig. Den kändes ungefär lika mycket Terminator som Die Hard 4.0 kändes som Die Hard. Jag inser att det låter stockkonservativt, men jag tycker det hela blir rätt urholkat. Varför gräva fram varenda avsomnad filmserie som finns och sen mangla ut en bunt nya rullar – med fetare CGI-effekter men sällan mycket till story – tills man verkligen piskat livet ur alltihopa?

Jo, jag vet. Pengar.

Men det räckte utmärkt med två Terminators, det räckte med två Die Hard, och det hade alldeles definitivt räckt med en enda Rocky, Rambo, Matrix och Pirates of the Caribbean.

Avdammade gamla franchises i kombination med alla remakes och alla roman/serietidnings/dataspels-filmatiseringar gör onekligen att frågan infinner sig: finns det inte en enda författare i filmbranschen som kan kläcka alldeles egna idéer? Ja, förutom Charlie Kaufman, då.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Måste ändå säga att jag kan faktiskt se fram emot en Terminator 4 med Bale och Vin Diesel ifall en riktigt bra regissör får fason på det hela. Tycker att samtliga Terminator-rullar har levererat (mer eller mindre) i den tid de har kommit och att en fjärde mycket väl kan dra sitt strå till stacken ifall den bara är riktigt välgjord. Visst handlar det om pengar… men vad gör inte det? Jag tycker att den fjärde Die Hard-rullen var underhållande (hade det på känn till och med när trailern kom), så ifall man inte förväntar sig ett ett mästerverk när fyran kommer så kan man ha tillräckligt kul ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *