Hårda klappar #2

Flicka och hyacinter.

För några år sedan fastnade jag framför en gammal svensk film på tv. Jag hade missat inledningen så jag visste inte exakt vad det var, men jag blev väldigt fångad av den stämningsfulla och sorgliga historien. Det visade sig vara Flicka och hyacinter av Hasse Ekman, som på ett lite Citizen Kane-liknande sätt försöker pussla ihop varför den unga Dagmar Brink (spelad av Eva Henning) tog livet av sig. En väldigt fin film, som lagom till jul kommer ut på dvd tack vare den eklektiska svenska distributören Studio S Entertainment.

Med ”eklektisk” menar jag här att de varvar utgivningen av vördade klassiker – de släpper bland annat en Vittorio De Sica-box – med diverse b-rullar och gammalt snusk som Utan trosor i Tyrolen. Den politiken gillar vi.

Tidigare julklappstips här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Föregående post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *