Nostalgi och nytt i TV4 Science Fiction

Månbas Alpha.

Vill man veta lite mer om tankarna och planerna kring nya kanalen TV4 Science Fiction så kan man med fördel hoppa till Thunmans TV-blogg som intervjuat kanalchefen Bosse Thörnwall.

Bland annat får vi veta att det blir en del sf-nostalgi med serier som Månbas Alpha och Thunderbirds. Just Månbas Alpha var min personliga favorit när jag var liten. Ska jag vara helt ärlig så håller den väl inte riktigt måttet längre – de första avsnitten är schyssta men ganska kvickt blir det sedan väldigt psykedeliskt och flummigt. Icke desto mindre: Martin Landau och Barbara Bain är härliga, och framtiden har aldrig bjudit på så maffiga polisonger som i den serien. Dessutom står Månbas Alpha fortfarande för tv-historiens kanske funkigaste titelsekvens. Kolla själv här:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8WZW4groJro&feature=related]

TV4 SF har också köpt in nya antologiserien Masters of Science Fiction. Jag vet inte så mycket om den, men manus baserade på stories av författare som Harlan Ellison och Robert Heinlein låter ju lovande på pappret åtminstone.

(Bilden i toppen har jag helt fräckt lånat från den förnämliga Månbas Alpha-sajten The Catacombs. Tack.)

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Föregående post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *