Kom inte och säg att kvinnor inte kan vara roliga

Sarah Silverman

Såg första avsnittet av The Sarah Silverman Program på SVT häromkvällen och hade väldigt roligt åt det. Jag är ganska svag för Sarah Silverman men det enda jag sett tidigare är bara valda snuttar av hennes stand up comedy. The Sarah Silverman Program är däremot en sitcom med Sarah i rollen som sig själv (eller som sin egen persona, i alla fall) och en löst sammansatt handling som ger utrymme för Michel Gondry-flummiga utsvävningar och nonsensartade sångnummer.

Många kan säkert tycka att kvoten sex- och bajsskämt är lite väl hög, men det är å andra sidan lite av Silvermans signatur. Det som gör henne så rolig är ju hur hon i skydd av sin oskuldsfulla uppsyn och naiva attityd kan framföra de mest häpnadsväckande grovheter.

Som finalen i gårdagens avsnitt:

”I learned so much today, Doug. I learned that orange cough syrup can make your car fly. And I learned that Laura needs a man in her life to feel good about herself. It’s sad. Also I learned, whether you’re gay, bisexual, it doesn’t matter, you know? Because, at the end of the day they’re both gross. But mostly I learned that elderly black women are wise beyond their years. But that younger black women are prostitutes…”

”Quiet depravity” kallade Michael McKean hennes stil. Inte allas smak, förstås, och Silverman brukar uppröra folk som missar att poängen med hennes till synes bigotta uttalanden är att tvinga oss att granska fördomar och schabloner. Själv tycker jag hon (oftast) är riktigt rolig, och kommer nog att försöka följa showen även framöver.

Det finns en del roliga klipp här och här.

Andra bloggar om , ,

Nästa post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *