Ge oss mera Michael Segerström

Darling. Foto: John Hertov/SF

Det blev aldrig att jag kommenterade Guldbaggarna av den enkla anledningen att jag, stort filmintresse till trots, inte sett de inblandade filmerna.

Men så här några dagar efter att alla slutat bry sig slår det mig att jag ju borde hylla Michael Segerström i alla fall. Jag tycker det är väldigt kul att han vann. Darling är en film jag bara hört gott om och som jag gärna vill se vid tillfälle. Och det är skoj att en skådis som i många år gjort ett utmärkt jobb utan att få särskilt mycket uppmärksamhet äntligen premieras.

Jag har gillar Michael Segerström skarpt sen han åkte rund båt i På kurs med Kurt i början av 80-talet. I hans filmografi ser jag att han faktiskt var med i Sven Klangs kvintett också, men det är så länge sedan jag såg den att jag inte kommer ihåg honom (det var troligen en väldigt liten roll). Däremot var han vansinnigt rolig när han spelade nattkabarén Blå Tummen på Boulevardteatern i början av 1990-talet. Nisse Moritz gjorde konstiga mim och sprutade vatten på publiken med en stor brandslang, och sen kom Segerström in och läste en dikt som hette”Glada pattar i Skanör”. Det var fantastiskt.

Det är för lite Michael Segerström i svensk film. Och för mycket Michael Nyqvist.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LmKcH5OxmBs&rel=1]

Andra bloggar om , , ,

Föregående post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>