Gratis är godast

Ghosts I-IV.

Och nu över till något helt annat för omväxlings skull, nämligen musik istället för film: Nine Inch Nails släpper delar av sitt nya album, Ghosts I-IV,  för gratis nedladdning. Bara att tacka och ta emot.

Det verkar ha gjort Trent Reznor gott att sluta knarka. Tidigare kunde det dröja åtskilliga år mellan NIN-releaserna – nu formligen spottar han ur sig material. Förra året kom Year Zero och redan nu är han alltså klar med ett 36-spårs dubbelalbum (det är de första 9 spåren som kan hämtas gratis – vill man ha rubbet får man betala, men inte mycket).

Jag laddar ner låtarna as we speak, och hoppas att de ska hålla måttet. Den här gången handlar det om helt instrumentala låtar. Det vill säga ytterligare en riktning efter den rätt raka och melodiösa With Teeth och förra årets mer syntetiskt brutala Year Zero. Oavsett om man gillar det kan man i alla fall inte beskylla Reznor för att plöja vidare i samma spår.

Andra bloggar om , , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Håkan Hellgren

   /  6 mars, 2008

  Det må så vara att det bara går att ladda hem en fjärdedel gratis via den officiella sajten, men allting är släppt under en CC-licens som tillåter vidare kopiering… för en gångs skull ligger alltså nånting på TPB som inte ens APB kan gnälla på!

 2. Malin

   /  21 maj, 2008

  Jag fick ett inlägg i min blogg idag. En länk till ett band som har gjort en grej av att musiken ska vara helt gratis. Både som mp3 och wav.
  Musiken är lite drömsk och verkligen skitbra! Gå in o lyssna:

  http://www.myspace.com/magnacartacartel

  /Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *