Ögongodis med begränsat näringsvärde

Curse of the Golden Flower

Med Curse of the Golden Flower är det ungefär som att sätta i sig en stor påse godis: du blir ganska mätt men har egentligen inte fått i dig något av värde.

Precis som Zhang Yimous tidigare utflykter i wuxia-genren – Hero och House of Flying Daggers – är även den här överdådigt praktfull rent visuellt. Det är färgsprakande och fantastiskt tjusigt och av det skälet svårt att slita ögonen ifrån.

Däremot känns handlingen, som kretsar kring intriger på liv och död inom den kejserliga familjen någon gång på 900-talet, tämligen statisk och måttligt spännande. Gong Li är utmärkt som den kejsarinnan och även de övriga huvudrollerna sköter sig bra, men jag kan inte skaka av mig känslan att Yimou ägnat mer omsorg åt att komponera anslående tablåer än åt att ge liv åt dramat.

Andra bloggar om , , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Anna T

     /  24 april, 2008

    Huvudet på spiken, Crippster!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>