Bekräftat: Del Toro gör The Hobbit

Nu är det tydligen klart, övereskommet och underttecknat: Guillermo Del Toro ska regissera The Hobbit. Del Toro har nämnts som trolig regissör ett bra tag nu så det var väl ingen enorm överraskning, men det är trevligt att få spekulationerna ersatta av fakta – och att projektet uppenbarligen är redo att rulla igång.

Enligt Variety stämmer även tidigare uppgifter om att det ska bli två filmer: en baserad på boken The Hobbit, och en som utspelas någon gång under de 60 år som ligger mellan händelserna i The Hobbit och Ringtrilogin. Manusförfattare har ännu inte kontrakterats men man räknar tydligen med att det blir trion Jackson/Boyens/Walsh som gör det igen, denna gång i samarbete med Del Toro.

Del Toro är ett bra val, tror jag – han har bevisat sig som en regissör med bra känsla för sagor, fantastik och alternativa världar. Jackson och Walsh som exekutiva producenter bör väl borga för en hyfsad kontinuitet gentemot Ringtrilogin, och man kommer att jobba ihop med Weta Workshop även denna gång. So far, so good. Så det är väl mest den där mystiska mellanfilmen som ingen riktigt vet vad den ska handla om som kan väcka lite skepsis…

Andra bloggar om , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *