Spring, fetto, spring!

SF.

Om en rollfigur i en komedi plötsligt känns som att han är filmens ”comic relief” – då är det inte någon särskilt bra komedi. Men så är det faktiskt med Run Fatboy Run, som jag såg enbart för att den har Simon Pegg i huvudrollen, och han var rolig i både Shaun of the Dead och Hot Fuzz. Men den här gången handlar det inte om något samarbete mellan radartrion Pegg/Frost/Wright, utan om en betydligt slappare historia regisserad av David ”Ross i Vänner” Schwimmer. Att Pegg varit inblandad i manuset hjälper tyvärr inte.

Det handlar om Dennis som överger sin gravid flickvän Libby (Thandie Newton) vid altaret men som fortfarande går och trånar efter henne. Nu har Libby träffat en ny kille i form av den framgångsrike amerikanen Whit (Hank Azaria). Och eftersom Whit springer maraton för välgörenhet inser slapphögen Dennis att ett maratonlopp är rätt sätt att vinna Libby tillbaka.

Det här är med andra ord precis som vilken romantisk komedi som helst, fast lite dummare, lite segare och lite sämre tajmat. Det blir aldrig särskilt roligt. Bäst är faktiskt ståuppkomikern Dylan Moran i en liten biroll som Libbys kusin.

Och reflektionen om ”comic relief” dyker upp i min skalle mot slutet av filmen när Dennis hyresvärd – han är tjock! han har ett långt konstigt namn! han är från Pakistan! han är en klassisk komedifigur! – kommer lubbande och ser tokig ut för att inte slutet ska bli för sockersött.

Andra bloggar om , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *