Keep on truckin'…

Ice Road Truckers. Foto AETN/TV4.

I kväll ska jag måla andra strykningen i lillkillens rum och siktar på att vara klar till klockan halv elva så att jag kan lägga mig raklång i soffan och glo på de sista två avsnitten av Ice Road Truckers. Så här står det i TV4:s presstext till det sista avsnittet:

Våren har kommit och med den det varma vädret som gör att isen börjar smälta. Vägen är nästan tom och bara de galnaste förarna kämpar vidare där varje resa kan bli den sista för säsongen.

Det låter ju fantastiskt dramatiskt. Man får visioner av olidligt spännande sekvenser där tungt lastade långtradare rullar fram över is som knakar och spricker och hotar att brista vilken sekund som helst. Men vid det här laget vet vi ju att det kommer att vara ungefär som i alla de tidigare avsnitten: nån halkar av vägen i någon trång kurva och någon får tjall på bilen och TJ har mera otur och Hugh är skitsur och tycker att alla andra är idioter. Och ingen kör igenom isen med hela riggen, som i den smaskiga vinjetten.

För några veckor sen satt jag och slötittade på ett avsnitt där en tankbil välte av vägen vilket påkallade en stor insats för att förebygga läckage och få åbäket på rätt köl igen.

”Såg vi inte det där i förra avsnittet?” sa min sambo som egentligen pyssade med annat. ”Det här är en repris, va?”

Först trodde jag att hon hade rätt. Sen kom jag på varför hon hade fel: precis samma sak hände mycket riktigt i avsnittet innan, men då var det fortfarande mörkt när de lyfte tankbilen och den här gången väntade de till gryningen med att lyfta den. Så genialt subtil är den här serien. Jag tror aldrig jag har blivit så road av något så enformigt förr.

I dagarna, den 8 juni, börjar säsong 2 i The History Channel. Här är trailern.

Andra bloggar om , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *