Trailers från vänster

Tänkte bara posta ett par trailers jag snubblat över på sista tiden och som intresserar mig.

Först Religulous, som förefaller vara den religionskritiska rörelsens svar på Fahrenheit 911. Bill Maher, till vardags förr i tiden satiriker i tv-showen Politically Incorrect, gör en kritisk dokumentär om religion och ligger förstås helt rätt i tiden efter de senaste årens ateistiska böcker från Sam Harris, Richard Dawkins och kompani. Ser ut att kunna bli rätt roligt.

Nummer två: War, Inc. tycks höra hemma i den våg av regimkritiska amerikanska filmer som sköljt över oss sedan Irakkrigets inledning, men är till skillnad från många andra vinklad som en ren komedi. John Cusack är primus motor i det här projektet om ett krig som lagts ut på privata entreprenörer, och eftersom jag just nu håller på att läsa Naomi Kleins Chockdoktrinen så är jag väl extra mottaglig. Dessutom gillar jag både John Cusack och hans förträffligt roliga syster Joan.

Andra bloggar om , , ,

Nästa post
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Daniel Holm

   /  10 juli, 2008

  ”Bill Maher, till vardags satiriker i tv-showen Politically Incorrect” var mååånga år sedan han fick kicken från Politically Incorrect, numera huserar han på HBO med sin show Real Time with Bill Maher

  /Daniel

 2. Crippa

   /  10 juli, 2008

  Oops. Det har du ju helt rätt i. Slarvigt av mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *