Gammal vinyl rostar aldrig

Talking Heads

Talking Heads

Jag kommer inte ihåg så mycket av True Stories, David Byrnes film från 1986, mer än att den var en lagom weird portion av americana och att jag tyckte skapligt bra om den.

Men nu har jag köpt en USB-skivspelare och håller på att gå igenom mina gamla vinylskivor, som jag i många fall inte hört på tio år, för att göra mp3:or av det som är värt att ha kvar (jag är för snål för att köpa allt en gång till på cd). Och vad hittar jag om inte just True Stories, som inte är filmens soundtrack utan Talking Heads egna versioner av de låtar som sjungs i filmen.

Det är ju ett kalasalbum! Jag vet att det inte räknas till Talking Heads bästa, men jag tycker det håller väldigt bra. Den enda hiten från albumet var väl Wild Wild Life, som ju onekligen är charmig, men lyssna ännu hellre på gospelsvängiga Puzzling Evidence eller voodooslingrande Papa Legba eller rörande Dream Operator. Yummy.

Andra bloggar om , ,

Nästa post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Intressant blogg, du får gärna koll in min med 🙂

    Läs om när jag var med i Aftonbladet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *