Tre snabba

11 av de 12 edsvurna männen, med Henry Fonda i mitten.

11 av de 12 edsvurna männen, med Henry Fonda i mitten.

Jag är lite lagom slapp och oinspirerad och har inte särskilt mycket åsikter om någonting alls just nu, men…

* Jag skrev om Sidney Lumets senaste film för ett tag sen, och passade nyligen på att se om hans gamla klassiker 12 edsvurna män. Jäklar vad fin den är – enkel, intelligent och underhållande på en och samma gång. Tre kvalitéer som alltför sällan samsas i en och samma film. Se den om du inte har gjort det!

* Roger Ebert skriver väldigt fint om sin relation till Fellinis La Dolce Vita.

* Ni vet ju att jag är lite svag för katastroffilmer, bra som dåliga, så jag vill förstås tipsa om att TV4 Plus visar Katastroflarm (Airport 75) klockan 23:55 på lördag. Det handlar om den andra av de fyra rullarna i Airport-serien, där stjärnstinna ensembler hamnade i allt mer otroliga katastrofscenarion. Den här gången är det bland andra Charlton Heston, Gloria Swanson, George Kennedy, Karen Black och Linda Blair som försöker överleva ombord på ett skadat flygplan. Och yes, det är en sjungande nunna ombord! Kolla in den här om du undrar vad Titta vi flyger egentligen skojade om.

Andra bloggar om , , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. André

     /  13 augusti, 2008

    Håller med ang 12 edsvurna män. Riktigt, riktigt bra film! Så spännande fast nästan hela filmen utspelar sig i samma rum och trots att man vet hur det hela ska sluta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *