Goatboy the movie?

Bill Hicks, via NNDB.

Bill Hicks, via NNDB.

Enligt Empire vill Russell Crowe spela Bill Hicks i en kommande biografisk film. Där ser man.

Bill Hicks var fantastisk, en av de verkligt stora ståuppkomikerna i mitt tycke. Likaledes en av de fränaste: inga mysiga iakttagelser om skosnören och manligt/kvinnligt utan full attack om politik, musik, sex och droger. Oftast väldigt roligt. Stundtals nästan obehagligt. Ibland aningen bisarrt. Alltid kompromisslöst.

Jag har inget emot en film om Bill Hicks, men det skulle kännas lite tråkigt om det blev en i raden av tillrättalagda och klyschiga biografirullar. Förhoppningsvis lander det i händerna på någon som vill och kan fånga Hicks person och anda.

Men är Russell Crowe verkligen rätt man för den rollen? Han känns väldigt mycket gladiator och väldigt lite ”little dark poet”.

***

Jag ber att få lämna er med en av Bills mer finstämda och nyanserade rutiner:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ytnujFxBotw&hl=en&fs=1]

Andra bloggar om , ,

Nästa post
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Tycker du underskattar Russel. Se Inside Man en gång till och sudda bort ditt minne av Gladiator. Tror att det kan bli riktigt bra. Sen är de ju ganska portättlika också på köpet.

  2. Crippa

     /  22 augusti, 2008

    Russell har gjort flera riktigt bra insatser, från Romper Stomper via L.A. Confidential och just The Insider (en av mina favoriter) till American Gangster. Han slår mig bara inte som rätt typ för den här rollen. Men jag hoppas att du har rätt. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *