Förbisett #6: Blaze

En oplanerad bloggserie om filmer som förtjänar mer kärlek än de har fått – Special Paul Newman Edition.

Superduperstjärnan Paul Newman gick ur tiden i helgen.

Det vore lögn att påstå att jag hade plåtkoll på Newmans produktion. Han hörde till de där storheterna som trots sina kvaliteter och flera bra filmer på meritlistan aldrig riktigt hamnat i ett favoritfack för mig personligen. Jag vet inte varför, det bara är så ibland.

Det finns mycket som är värt att kolla in med Newman, från Gatans kung via Blåsningen till Road to Perdition. Men ska jag välja en favoritroll blir det nog Newmans insats som Big Earl Long i Blaze.

Blaze är inte någon av Newmans mest ansedda filmer (tvärtom kan jag tycka att den fått orättvist dålig kritik) men det är en mycket underhållande historia om en excentrisk sydstatsguvernör med smak för sprit och skörlevnad och om hans affär med strippan Blaze Starr, spelad av Lolita Davidovich. Som politisk biografi är den i tunnaste laget, men Newmans entusiastiska insats och Davidovich charm räcker långt.

Andra bloggar om , ,

Föregående post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>