"Äldre filmer" populärast på Bittorrent

Det är inte alls så att folk enbart laddar ner de senaste filmerna, säger TorrentFreak enligt en nyhetsnotis. I själva verket är det tydligen ”äldre” filmer som laddas ner mest. Som bevis anför man Get Smart, Journey to the Center of the Earth och Indiana Jones och kristalldödskallens rike, som samtliga hade premiär mellan maj och juli i år.

Ursäkta, men…”äldre” filmer?! Vi snackar tre månader här.

Om Get Smart är en ”äldre” film, vad ska man då kalla sånt som släpptes förra året eller – herregud – före millennieskiftet? Fossila filmer?

Kids today, I’m tellin’ ya’…

Nej, jag förstår förstås vad de vill säga, men de säger det på ett sätt som får dem att framstå som korkskallar med attention span som guldfiskar. Och det illustrerar samtidigt ett av skälen till att jag personligen inte orkar ladda ner en massa: det är ändå bara de senaste blockbusterrullarna som är tillgängliga. Tänk vilken glimrande resurs det skulle vara om det istället gick att hitta gamla, smala eller udda filmer som kan vara svåra för att inte säga omöjliga att få tag på genom reguljära kanaler. Ska jag se The Dark Knight när den är aktuell så vill jag ju ändå se den på bio, inte på min tv.

Men det är ju jag det. Och ”Boy, is my finger not on the pulse of America”, som Bill Hicks sa om Basic Instinct.

Andra bloggar om , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Hahaha, jag reagerade precis som du. Hade de inte kunnat säga ”mindre aktuella” filmer istället? Mina tankar for direkt till gamla svart/vita klassiker… och för en hundradels sekund så trodde jag på allvar att folks smak i allmänhet kanske inte var fullt så pinsam som jag befarat. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *