Vita huset redux

Apropå Aaron Sorkins gyllene penna blev jag just uppmärksammad av en god vän på en text Sorkin skrev som en kommentar till presidentvalskampanjen, way back i september. Det är en dialog mellan Barack Obama och hans fiktiva kollega Jed Bartlet från Vita huset. En drapa som rymmer replikskiften som det här:

BARTLET: It seems to me your problem is a lot like the problem I had twice.
OBAMA: Which was?
BARTLET: A huge number of Americans thought I thought I was superior to them.
OBAMA: And?
BARTLET: I was.
OBAMA: I mean, how did you overcome that?
BARTLET: I won’t lie to you, being fictional was a big advantage.

Hela texten finns här. (Tack Peter.)

Andra bloggar om , , ,

Föregående post
Nästa post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>