Golden Bugs

Att se Guldbaggegalan brukar vara något av en prövning, och så också i år. Men jag tycker inte någon skugga ska falla över Johan Glans som gjorde ett bra jobb som värd, även om det där ABBA-numret var lite väl mycket gymnasierevy för sammanhanget.

Inte heller kan man anmärka på tacktalen. Somliga är superförberedda medan andra svamlar och stammar, drabbade av stunden. Inte mycket att säga om det.

Men – vem i all världen är det som skriver introduktionerna? Är det introduktörerna själva som har blivit ombedda att blända oss med sitt snille? Eller är det Calle Norlén som slängt ihop nåt på en skrynklig servett en bakfull söndagmorgon?

De här introduktionerna är ofta ansträngt humoristiska, alternativt utomordentligt pretentiösa – i de fall de inte är direkt obegripliga (ja, Claire Wikholm, vi tittar på dig) – och de tar aldrig slut. Vid sidan av de jätteentusiastiska dokumentärfilmarna tror jag inte att en enda pristagare tog mer tid på sig än den omständliga introduktion som föregick priset i fråga. Vilket kan ses som lite ironiskt.

Ett fåtal intron funkar. De är antingen a) korta, eller b) framförda av någon med etablerad komisk begåvning. Men i många fall skulle man vilja påpeka att somligt bör överlåtas åt proffsen. Som kirurgiska ingrepp åt kirurgerna. Eller komiken åt komikerna.

***

Baggarna då? Ja, det var väl inget oväntat där, vilket alla kommentatorer tycks vara överens om. Så vem är jag att avvika?

Andra bloggar om , ,

Föregående post

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>