Lödder på dvd

soapNi som är gamla nog kommer kanske ihåg komediserien Lödder, som sändes i SVT nån gång strax efter Dackefejden. Jag minns den som en riktigt rolig parodi på den sortens såpoperor som vid den tiden egentligen inte hade hunnit till Sverige – Lödder började sändas här 1978 och Dallas kom inte hit förrän 1981. Så vi såg den väl mest som en crazy sitcom utan att riktigt begripa vad den egentligen parodierade. Åtminstone var det så för min del.

Det var helskruvade intriger och sjuka karaktärer, och roligast tror jag att jag hade åt Richard Mulligan som spelade Burt, som trodde att han kunde göra sig osynlig och sen blev utbytt mot en utomjording. Billy Crystal var med på ett hörn som Jody, den homosexuella sonen i ena familjen.

Hursomhelst: I dagarna släpper Sony första säsongen på svensk dvd. Jag vet inte om de har behållit Anders Gernandts speakerröst i slutet av varje avsnitt. Jag hoppas det.

Andra bloggar om , , ,

Föregående post
Nästa post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Jag måste citera Fylking här: ”Äntligen!”
    Lödder var en sån där tv-klassiker som hela familjen samlades kring på söndagkvällarna… åh herregud, kan man vara så gammal som jag uppenbarligen är utan att vada i sina egna variga liggsår på ett sanatorium?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *