Step Brothers

stepbros480

Judd Apatow och kretsen runt honom har fått till det rätt bra i sånt som Dumpad och 40 Year Old Virgin. Step Brothers är dock inte någon av deras allra finaste stunder, trots John C Reilly i rollistan och trots att regisserande Adam McKay också gjorde Anchorman.

Reilly och Will Ferrell (som ställda sida vid sida plötsligt är ganska lika) spelar två män i 40-årsåldern som aldrig riktigt vuxit upp och flyttat hemifrån. När deras ensamstående föräldrar finner varandra och gifter sig blir de därmed motvilliga styvbröder. Allihopa flyttar ihop vilket leder till syskonrivalitet och därefter ännu allvarligare problem när herrarnas ovilja att växa upp gör relationerna alltmer ansträngda.

Den här filmen bygger på ett enda gag, nämligen att två vuxna män beter sig som småungar. Vilket väl egentligen bara är halvroligt redan från början. Men det funkar en stund, innan det så sakteliga mest blir enformigt i sin fånighet. Ferrell och Reilly är tillräckligt goda komiker för att kunna hålla någorlunda liv i anrättningen men trots det känns det ändå som om filmen trampar vatten.

Två saker ska dock föras upp på pluskontot: dels Richard Jenkins (japp, han igen) som fadern i familjen, och dels att filmen avslutas med en sekvens där två vuxna män spöar upp en skock skolbarn. Det förekommer inte så ofta på film.

Andra bloggar om , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Hur många av dessa filmcitat känner du igen?
    Än så länge har ingen klarat alla…

    http://www.youtube.com/watch?v=QMrBF88s9aM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *