Ritchie gör Lobo

lobo220SlashFilm har fått nys om att Guy Ritchie ska göra film av seriefiguren Lobo. En liten del långt inne i mig tycker att det är ganska kul, även om Ritchie inte hamnar på någon av mina favoritlistor och Lobo i ärlighetens namn inte är någon av världens bästa serier. Men under min illustra karriär som serietidningsredaktör i början av 90-talet var jag bland annat med om att ge ut Lobo på svenska (i den mycket kortlivade tidningen LOBO & Legion)  och just då, just där var Grant/Bisleys version av Lobo väldigt rolig.

Lobo i 90-talsversionen var ganska skräpig, extremt våldsam och allmänt anstötlig serie om en intergalaktisk prisjägare, och jag hoppas varmt och innerligt att man gör en riktigt ordentligt barnförbjuden film av det här. Annars är det inte mycket poäng med det.*

Då när det begav sig tyckte jag att man kunde låta Glenn Danzig spela huvudrollen om man nånsin gjorde film av Lobo. Med reservation för att han kanske hunnit bli lönnfet och skallig vid det här laget – alldeles bortsett ifrån att jag inte vet om han kan agera för fem öre – gillar jag fortfarande den idén. Han eller Lemmy.

* Precis när jag skrivit färdigt det här upptäckte jag att Warner siktar på åldersgränsen PG-13. Dammit!

Andra bloggar om ,

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Lobo + PG-13 = Varför? Jag är en av de som läste er magnifika publikation på 90-talet och har längtat efter en filmversion sedan dess. Det här känns meningslöst. Jag räknar med att det blir en skillnad i stil med Mask… Den serien var också helt hänsynslöst våldsam, och filmen vet jag inte vad den hade med serien att göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *