Världens sämsta film – i nyversion!

plan9_480

Foto: Darkstone Ent.

Jag tror Michael Caine har sagt något i stil med att om man ändå ska göra remakes så kan man ju lika gärna välja kassa filmer. Då kan i alla fall ingen beskylla dig för att ha fördärvat ett mästerverk.

Så i det avseendet har John Johnson och Darkstone Entertainment tänkt helt rätt. De gör nämligen en remake på Ed Woods klassiska kalkon Plan 9 From Outer Space, ofta kallad för ”världens sämsta film” (vilket i och för sig kan diskuteras, men vi kan kanske vara överens om att den inte är så himla ”bra” i traditionell mening). Nu har en teasertrailer släppts på nätet – kolla in den här!

Det intressantaste är kanske tanken bakom projektet: istället för att imitera och håna klumpigheten i Woods original, vilket hade varit lätt men också ganska poänglöst, har Johnson & co. siktat på att göra en film som är ”trogen mot Woods avsikter”. Alltså mer eller mindre göra den film som man kan gissa att Wood såg i sin fantasi men inte riktigt hade förmågan att överföra till celluloid.

Så trailern bjuder på vad som ser ut som rätt hyfsad lågbudgetzombieaction, men utan gravstenar som välter och flygande tefat gjorda av papptallrikar. Jag är absolut nyfiken på att se hela filmen.

Nyversionen kallas kort och gott för Plan 9, och en extra rolig detalj är att Conrad Brooks – den enda av Woods ursprungliga kumpaner som fortfarande är i livet – välsignat projektet och lär dyka upp i en liten roll även här. Något premiärdatum har jag dock inte lyckats hitta.

Mer om Ed Wood kan du läsa här.

(Via Quiet Earth.)

Andra bloggar om , , , ,

Föregående post
Nästa post
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Oj! Imponerande ambitioner i det projektet. Hoppas de får till det.

  Fast nu menar jag att Världens Sämsta Film egentligen är MANOS: THE HANDS OF FATE (som också blev en väldigt rolig episod av Mystery Science Theater 3000, se http://www.youtube.com/watch?v=Cxt7F97xUFY )…

 2. Crippa

   /  11 september, 2009

  Det finns nog rätt många filmer som är sämre, eller i alla fall tråkigare att titta på, än Plan 9. 🙂

  Manos har jag bara sett några scener ur men har aldrig orkat sitta igenom hela filmen…

 3. Hmmm… visst låter det väl lite intressant, ur ett experimentellt perspektiv. Men alla dessa re-makes/re-imagines står mig verkligen upp i halsen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *