The Demon Dog slår till igen

Vi bryter ordinarie program för ett viktigt meddelande: tredje och avslutande delen i James Ellroys storslagna Underworld U.S.A.-trilogi har till sist kommit ut! Titeln är Blood’s a Rover, och handlingen spänner över åren 1968-1972 med figurer som J. Edgar Hoover, Howard Hughes och Richard Nixon i några av rollerna.

Första delen i den här trilogin, American Tabloid, hör till mina absoluta favoritböcker. Andra delen, The Cold Six Thousand, är också väldigt bra men högg inte tag om mig på riktigt samma sätt. Gissa om jag har höga förväntningar på den här.

I klippet ovan snackar Ellroy själv om boken. Ingen falsk blygsamhet här. Kan man annat än älska den karln? (Däremot borde nån hugga händerna av kameramannen så han slutar tafsa på zoomen i onödan.)

Frågan nu är bara om jag ska lägga Mao-biografin åt sidan och sätta Neal Stephensons Anathem på väntelistan för att plöja Ellroy först? Hm.

Andra bloggar om , ,

Föregående post
Lämna en kommentar

3 kommentarer

  1. Vilken Mao-biografi är det? Om det är ”Mao, Den Sanna Historien” så tror jag du kan lägga den åt sidan utan att må alltför dåligt. Det är iofs den enda Mao-biografi jag har läst, men jag kan säga med visst eftertryck att det måste finnas bättre biografier över den mannen.

  2. Crippa

     /  29 september, 2009

    Ja, det är den boken. Av Jung Chang och Jon Halliday. Jag tycker i och för sig att den är ganska intressant, men det går lite trögare nu än det gjorde de första 150 sidorna… Men du gillade den alltså inte?

  3. Ja som sagt, kan man annat än älska den karln?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *