Om du har 80.000 dollar över…

terminator480

Som bekant sålde Bukowskis nyligen ut Ingmar Bergmans gamla möblemang till sagolika priser. 11 000 spänn för en papperskorg av rotting? Nog för att Ingmar kanske slängt kluddar till Scener ur ett äktenskap där, men ändå?

Jaja. Jag har egentligen aldrig varit särskilt mycket för det där med memorabilia och samlargrejor så jag ingår väl inte riktigt i målgruppen. Men om jag råkade ha en massa pengar som låg och skräpade och kände för att spendera på lite filmmemorabilia så skulle jag nog snarare lägga dem på ett fullskaligt endoskelett av en Terminator snarare än Ingmar Bergmans promenadkäppar.

Japp, det är alltså den gamle specialeffektsmästaren Stan Winstons efterlämnade grejor som ska auktioneras ut (kolla in grejorna här) den 8-9 oktober. Winston, som gick bort i maj 2008, gjorde modeller, masker och effekter till filmer som Predator, Aliens, Jurassic Park, Edward Scissorhands och – förstås – Terminator-filmerna.

En papperskorg är trots allt bara en papperskorg, oavsett vem som ägt den. Men ett Terminatorskelett bredvid hatthyllan i hallen – det är det inte alla som har.

(Via Science fiction-bloggen.)

Andra bloggar om , , ,

Lämna en kommentar

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *