Domedagen närmar sig

2012_06_480

Som ni vet har jag en viss faiblesse för katastroffilm, med allt vad det innebär av ostiga relationsdramer mot en bakgrund av katastrofal förstörelse. Och som ni säkert vet är Roland Emmerich, som ju redan kvaddat jorden ett par gånger i Independence Day och Day After Tomorrow, på gång med en ny katastrofrulle som heter 2012. Jag har postat några inlägg om den borta på min renodlade (och engelskspråkiga) katastroffilmsblogg, för den som är intresserad av lite trailers och grejor.

Jan-Olov Andersson på Aftonbladet hör till dem som fått se en 53-minuters preview av filmen, och han rapporterar nu i ganska positiva ordalag. Jag tar förvisso inte hans omdömen som the gospel truth, men när han skriver att han sällan sett så maffiga och realistiska effekter är det ju lovande. För om inte effekterna klaffar i 2012 så rasar ju sannolikt hela bygget. Tunn story, klyschor och diverse logiska luckor är man ju liksom förberedd på och inom rimliga gränser beredd att förlåta, eftersom vi snackar om just katastroffilmsgenren här, men det är ju ingen diskussion om att det här i första hand kommer att vara en effektrulle. Och då gäller det att man får det rätt.

Jag försöker inte för en sekund göra gällande att 2012 kommer att gå till hävderna som ett enastående drama, men om trailern och förhandsklippen håller vad de lovar kommer jag förmodligen att ha vansinnigt roligt i biomörkret i två timmar och 40 minuter.

13 november är domedagen här.

Andra bloggar om , ,

Föregående post
Nästa post
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Anna TS

     /  18 oktober, 2009

    Jag. Längtar. Ihjäl. Mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *