Tre snabba

* Bröllopet med stort B är över, och det är ju bara att gratulera Hovet till en fantastisk propagandaseger. Vanligtvis sansade människor fick fullkomligt dåndimpen när prins Boxer-Robert Daniel höll talet till sin brud, som om det vore något alldeles oerhört att en gymkille från Ockelbo kan tala känslosamt och utan att staka sig på sitt eget bröllop. Lite reality check, tack: vi snackar inte Obama-klass. Vi snackar inte Aaron Sorkin. Vi snackar schysst svensk bröllopsstandard, vilket även mediernas ”retorikexperter” bör kunna konstatera när värsta upphetsningen lagt sig. Hursomhelst. Mina varmaste lyckönskningar till brudparet. Nu fortsätter vi jobba för att er förstfödde ska slippa ärva tronen.

* Man behöver inte vara fotbollsfantast för att ryckas med av fotbolls-VM. Dum som jag är spelar jag Drömelvan på Aftonbladet med några kompisar, vilket gör att jag är totalengagerad i annars fullkomligt irrelevanta matcher. Som om man inte hade annat att göra egentligen. Försökte vara kulturell och streama Fritz Langs M parallellt med Spaniens match igår. Gick inget bra. Lang förlorade.

* Alla älskar listor. Empire har sammanställt de 100 bästa icke engelskspråkiga filmerna. Tre svenska filmer på listan, varav två är Bergman, och Persona får stryk av bland annat Godzilla, vilket jag tycker är väldigt vackert. Gissa vilken den tredje svenska filmen på listan är. Nix, inget med Micke Nyqvist.

Andra bloggar om , ,

Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Haha, Lang förlorade! Mycket roligt! Men Drömelvan är Satan. Aldrig mer! (Säger jag nu, nästa gång har jag förträngt mina förnedringar.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *