Living by the book

Jag har den i bokhyllan, och kanske du också: den där tegelstenen med titeln 1001 filmer du måste se innan du dör. Den som ger en sådan prestationsångest när man bläddrar igenom den och inser precis hur stora luckor man har i sin filmiska bildning. Tanken att verkligen försöka beta av alla de 1001 rullarna har föresvävat mig, men eftersom jag är typen som bara söker efter en ursäkt att ge upp och lägga ner så har jag aldrig kommit till skott.

Det finns det däremot andra som gör, på ett beundransvärt envist sätt, och som dessutom redovisar sina framsteg. Så jag tänkte bara tipsa om 1001 movies – living by the book, där tecknaren m.m. Nicolas Krizan sakta men säkert betar av de ettusenen filmerna.

Själv vore jag nöjd om jag fick tummen ur och tittade på några av de dvd:er som legat osedda i hyllan härhemma i åratal. Uff.

Andra bloggar om

Föregående post
Lämna en kommentar

5 kommentarer

 1. Den boken har jag också stående i hyllan och kan verkligen skriva under din beskrivning av prestationsångest. Men en väldigt trevlig och välskriven bok i övrigt.

 2. Och just det, tack för länktipset! Väldigt imponerande och inspirerande satsning han håller på med.

 3. Jag får ångest varje gång jag läser om eller ser den där boken. Jag måste ha den men jag vågar inte bläddra eftersom ångest kommer att skölja över mig. Man kommer att känna sig så jäkla liten och nollad. 🙁

 4. Hej

  Kul att bli uppmärksammad, bugar för berömmet.

  Jag kände mig också tämligen okunnig och prestationsångestfylld när jag ifick boken och nsåg att jag bara sett ca 150 av filmerna. Men nu blir jag dagligen allt odrägligare och stöddigare 😉

  Skämt åsido, jag vett att jag inte alls är särskilt kunnig när det gäller film, tycker mest det är kul med ett projekt att hänga upp sitt tittande på. Man går förstås på en hel del minor ändå, men det hade man ju gjort annars också. Sannolikt ännu fler.

  Följ gärna med mig vidare på vägen mot 1001. Och alla sorters kommentarer, frågor, rättelser etc är förstås välkomna!

  mvh/nicolas

 5. Visst har man den i bokhyllan. På sistone använder jag den inte som en inspirationskälla, utan snarare som en ”bibel” när jag har sett filmerna och vill läsa lite mer om den. Märkte bland annat ganska snabbt att boken innehåller alldeles för många spoilers för min smak, därav så läser jag efter jag har sett filmerna.

  Sidan iCheckmovies.com har sammanställt bokens alla titlar, så det blir lättare att hålla reda på alla filmer och dessutom kan man kryssa av de filmer man har sett:)

  Kul dessutom att se att din filmblogg är tillbaka. Kom idag slumpmässigt in på din gamla blogg idag och såg att du länkade till din nya:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *