Fem minirecensioner

Shutter Island – Scorsese följer upp The Departed med en adaption av en Dennis Lehane-deckare, och det är förstås snyggt, genomarbetat, proffsigt och sevärt, som det oftast blir när Marty är i farten. Tät psykologisk spänning i suggestivt dyster miljö: Leo DiCaprio spelar polisen som kommer till isolerade Shutter Island för att lösa mysteriet med en patient på mentalsjukhuset som verkar ha försvunnit. Rejäl twist på slutet. Spännande och underhållande. 4/5

It’s Complicated – Vuxen romkom eller vad man ska kalla det, där Meryl Streep inleder en ”affär” med sin exman (Alec Baldwin) som har skaffat sig en ny och betydligt yngre kvinna. Samtidigt utvecklar Meryl känslor för en arkitekt (Steve Martin) som ska hjälpa henne bygga om huset. Underhållande tack vare utmärkta insatser från Streep och Baldwin, och en del roliga vändningar även om filmen blir alldeles för långrandig. Dessutom är parets vuxna barn häpnadsväckande naiva och mammabundna — kan ni tänka er tre syskon mellan 20 och 30 som sover i samma säng för att de är så chockade över att mamma och pappa möjligen ska bli ihop igen? Nä, just det. 3/5

Paranormal Activity – Hyfsat stämningsfull low-fi-skräckis i samma skola som Blair Witch Project, det vill säga att historien presenteras som ”found footage”: oredigerat, dokumentärt och filmat av huvudpersonerna själva. Skapligt effektiv när det gäller att bygga upp en smygande spänning med små medel, men stundtals blir det ändå lite stillastående. Godkänd. 3/5

Instängd 2 – Första filmen var en rätt okej monsterskräckis. Den här tar vid där del ett slutade: ett räddningsteam går tillsammans med den enda överlevande tjejen (som har minnesförlust) tillbaka ner i grottorna för att ta reda på vad som egentligen hände med sällskapet. Surprise: de blir anfallna av samma monster. Tillför ingenting. 2/5

Clash of the Titans – Stendöd effektrulle med monster och halvgudar ur den grekiska mytologin. Ospännande story, ointressanta karaktärer, halvdana effekter, och personligen var jag rätt uttråkad efter en kvart. Ungarna verkade inte heller särskilt imponerade. Ignorera. 1/5

Fler bloggar om , , , ,

Föregående post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *