Min hjälte

I'm Still Here med Joaquin Phoenix.Joaquin Phoenix är min nya hjälte.

För ett par år sen meddelade Phoenix att han skulle lägga skådespeleriet på hyllan för att ägna sig år sin rapkarriär (!), odlade sektledarskägg, uppträdde förvirrat hos David Letterman och föreföll på alla sätt ha genomgått någon form av mental härdsmälta.

Nu erkänner Casey Affleck, svåger till Phoenix och regissör till filmen I’m Still Here: The Lost Years of Joaquin Phoenix, att alltihopa var planerat. Phoenix och Affleck iscensatte en två år lång bluff för att göra en film.

Det är ju alldeles briljant. Det är som en enda stor konstinstallation. Och hur många allmänt hyllade, Oscarsnominerade Hollywoodstjärnor skulle lägga sin karriär på is i två år och riskera sitt anseende för en sån grej? Jag vet inte, men det känns inte som särskilt många.

Men givetvis är det smart. Plötsligt är I’m Still Here definitivt en av årets måste se-filmer.

Fast vänta nu: tänk om det är Afflecks ”erkännande” som är en hoax? Hmmmm…?

Föregående post
Nästa post
Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Att hela filmen är en hoax känns inte så otippat, men det är ändå fantastiskt fräckt att de löpt hela linan. Hoppas filmen är värd all den tid de har lagt ned på den.

 2. Blir intressant!

 3. Anna TS

   /  17 september, 2010

  Agreed! Min man tycker dock inte att skämtet var kul. Men jag ser då fram emot att se ”dokumentären”.

 4. Instämmer – asfräckt konstprojekt och bara att lyfta på hatten åt att Phoenix vågar slänga sig ut från en klippa och riskera hela sin karriär. En film man definitivt ser fram emot!

 5. Du är utmanad 🙂
  http://royalewithcheese.blogg.se/2010/september/clash-of-the-filmbloggs.html

  Angående ”dokumentären” så var det lite väntat ändå, även om två år är en lång tid och att man under tiden har funderat kring om det ändå inte var sant ändå. Kul konstprojekt i alla fall och hellre det än något ”riktigt” pretentiöst konstprojekt som ”ska” säga något stort om oss människor.

 6. Haha. Kul grej. Han är inte riktigt som andra barn den där Joaquin.
  Modigt tycker jag och filmen är definitivt en som måste ses 🙂

 7. Men han levde ju inte tillräckligt långt borta från sig själv. Han levde ju ändå konstnärsmyten.

  Nästa gång vill jag se honom bli en statlig tjänsteman, säga att hans liv hittills varit en bluff och så smyger Casey (vars lägenhet jag faktiskt bott i) runt i korridorerna och filmar honom i åtta år medan han attesterar fakturor, räknar debet och kredit och skickar ut informationsbrev till små och medelstora företag.

  DET kallar jag konstnärlig uppoffring.

 8. http://filmiformavtext.blogg.se

   /  4 november, 2010

  Oj, jo,, jag kan hålla med om det du säger, han är väll lite av en karaktär den där Phoenix. Fler människor bör väll ta efter honom.

  Bara synd att man fick höra ”sanningen” innan man egentligen hann se dokumentären.

 9. De ska bli riktigt spännande att se filmen.

 10. När det gäller film och sköna komedier är han klokren den där Phoenix. Baksmällan gjorde att jag fick upp ögonen för hans skådespeleri. Ska bli spännande att få se den här filmen. Man längtar verkligen efter fler härligt sjuka kommentarer och skådespeleri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *