Rymdzeppelinare

Iron Sky.

Jag tyckte konceptet för Iron Sky lät stolligt kul när jag först hörde talas om det, och den färdiga filmen blev riktigt charmig. Visst har den sina brister, främst när det gäller manus och skådespeleri som inte håller hela vägen, men jag är beredd att överse med dem just för att jag gillar den medvetna B-filmskänslan och tycker att genomförandet i det stora hela rätt lyckat. Framför allt visuellt är Iron Sky riktigt fin, CGI:n är snyggare än i somliga storproduktioner jag sett, och steampunkiga detaljer som rymdzeppelinare av stål och det imponerande old school-mekaniska supervapnet Götterdämmerung får mig att fnissa förtjust. Satiren är för all del inte direkt subtil men god nog för några skratt längs vägen. Dessutom är det alltid roligt att se Udo Kier.

Definitivt värd en titt.

Föregående post

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *